Haastattelu: Vuosinäyttelymme Juryttäjä Erno Peltonen odottaa näyttelyltä monipuolisuutta ja yllätyksiä.

Vuosinäyttelymme “Mutta valo ei väisty” avautuu tämän viikon perjantaina7.6. Galleria Saskiassa. Teokset valikoidaan jäsenistömme tuoreesta tuotannosta ja juryttajana toimii tänä vuonna taidemaalari Erno Peltonen.

Erno Peltonen on tamperelainen kuvataiteilija. Hän on toiminut päätoimisena taidemaalarina 15 vuotta, ja tehnyt opetustyötä muun muassa Tampereen työväenopistossa, Sara Hildén akatemiassa ja AhlmanEDU:ssa.

Vuosinäyttelyn teema “Mutta valo ei väisty” kirvoittaa Peltosessa positiivisia ajatuksia. “Jos ajattelen valoa, se herättää minussa elämänmyönteisiä mielikuvia”. Hän on kiinnostunut näkemään, miten näyttelyyn osallistuvien taiteilijoiden teokset soljuvat teeman ympärillä ja kommentoivat sitä. Peltonen odottaa jurytettavien teosten olevan monipuolisesti keskenään erilaisia ja toivoo yllättyvänsä.

Galleria Saskiassa järjestettävässä näyttelyssä Peltonen arvostaa sitä, että tilassa on useita huoneita, sillä se luo ripustuksen kannalta monia mahdollisuuksia. “Saskia on kyllä yksi hienoimpia tamperelaisia perinteisiä näyttelytiloja”, Peltonen pohtii.

Peltonen kuvailee itseään juryttajana avoimeksi, uteliaaksi ja kiitolliseksi. Häntä kiinnostaa jurytuksessa taideteosten lisäksi myös tekijyys. “Kiitollinen olen siitä, että pääsen tekemään tätä hommaa”, Peltonen kertoo.

“Mutta valo ei väisty” Galleria Saskiassa 7.6.–26.6. Vuosinäyttelyn jurytukseen saavat osallistua kaikki jäsenemme. Ohjeet osallistumiseen löydät viimeisimmästä Pirkka-Hämeen kuvataiteilijoilta saamastasi sähköpostista.